Pozdravna riječ

37. Hrvatska proljetna pedijatrijska škola održati će se od 19. do 23. travnja 2020. godine.

HPPŠ je trajni poslijediplomski tečaj I kategorije s međunarodnim sudjelovanjem. Predavači na Školi su pozvani nastavnici hrvatskih i inozemnih medicinskih fakulteta.

Škola je namijenjena pedijatrima, liječnicima školske medicine, liječnicima opće prakse i obiteljske medicine te svim suradnim medicinskim strukama koje se bave zdravstvenom zaštitom djece.
Medicinske sestre i tehničari su integralni dio kliničkog, dijagnostičkog, terapeutskog, habilitacijskog i rehabilitacijskog tima. Stoga se tijekom seminara održavaju i predavanja za medicinske sestre koje rade u zdravstvenoj zaštiti djece. Predavači su liječnici i medicinske sestre koji su priznati stručnjaci za navedena područja.

Osnivači Škole, prof. dr. sc. Miro Juretić i prof. dr. sc. Livio Balarin su utemeljeli koncept rada koji je razlogom dugogodišnjeg tradicionalnog održavanja Hrvatske proljetne pedijatrijske škole te je svrstava među jedinstvene i najprepoznatljivije oblike edukacije, ne samo u Hrvatskoj, nego i izvan hrvatskih granica. Odabrani moderatori za pojedine tematske cjeline po svom nahođenju pozivaju predavače koji se eksperti za područja o kojima drže predavanja. Takav način rada omogućava aktualnost i izvrsnost te je ponovno svake godine izazovan i interesantan sudionicima.

Na programu ovogodišnjeg seminara su Hematologija i onkologija, Radiologija u pedijatriji i Hitnosti u pedijatriji uz Uvodna predavanja tijekom otvaranja HPPŠ. Siguran sam da će odabir tema i predavača zadovoljiti sve sudionike Škole.

Tradicija je da se tijekom tjedna održavanja Škole upriliče sastanci Upravnog odbora Hrvatskog pedijatrijskog društva i Upravnog odbora Pedijatrijskog društva - Hrvatskog udruženja medicinskih sestara, zatim povremeno sastanci pojedinih sekcija, okrugli stolovi, tribine, sponzorirana predavanja te brojni sadržaji društvenog programa, gdje se nastoje razmijeniti stručna iskustva i znanja, a svakako sklopiti nova prijateljstva, te produbiti stara.

Kolegice i kolege, medicinske sestre i tehničari, čast mi je u ime Organizacijskog odbora Hrvatske proljetne pedijatrijske škole pozvati Vas na sudjelovanje na 37. HPPŠ u Splitu od 19. do 23. travnja 2020 godine.

Radujemo se Vašem dolasku, s poštovanjem
Srdačno Vaša
Doc.dr.sc.Radenka Kuzmanić-Šamija
Voditeljica HPPŠ